Avíza

Aké sú prínosy rastlinného glycerínu?


Rastlinný glycerín je zlúčenina, ktorá pochádza z rastlinného oleja, zvyčajne z palmy alebo kokosu. Má silné zvlhčujúce vlastnosti, čo znamená, že dokáže udržať vlhkosť. Je číry, bezfarebný a veľmi sladký. Pretože je rozpustný vo vode a alkohole, je prírodný a ľahko sa vyrába, je prospešný pre výrobné účely a je jedným z najbežnejších aditív v rade produktov od kozmetických výrobkov po potraviny. Rastlinný glycerín má mnoho výhod.

Všeobecná starostlivosť o pleť

Pri použití rastlinného glycerínu má mnoho výhod proti starnutiu. Vynikajúce hydratačné vlastnosti pomáhajú udržiavať pokožku mladú a zdravú. Zachovanie vlhkosti je nevyhnutné na udržanie pokožky v najlepšom stave. Vtiahne tiež kyslík do pokožky, čo prospieva aj starnutiu. Existuje veľa faktorov, ktoré spôsobujú suchú pokožku a urýchľujú starnutie. Rastlinný glycerín je účinným činiteľom proti týmto prvkom. Môže sa používať na umývanie tváre a zvlhčovačov.

Akné

Rastlinný glycerín je hypoalergénny a ľudia trpiaci na akné môžu tento produkt používať bez obáv, že to zhorší ich stav. Rastlinný glycerín je tiež veľmi antibakteriálny a pomáha pri prevencii breakoutsov a udržiavaní pórov čistých. Môže tiež urýchliť hojenie súčasných lézií na akné. Nie je zápalový a nedráždi pokožku ako mnoho iných výrobkov s tvrdými chemickými prísadami.

Poruchy kože

Ekzém a psoriáza sú dva stavy kože označené infekciou, podráždením a svrbením. Mnohé zvlhčovače, ktoré používajú ľudia s normálnymi kožnými chorobami, sú buď neúčinné alebo môžu stav zhoršiť. Rastlinný glycerín je veľmi čistá nedráždivá látka a môže zmierniť nepohodlie týchto stavov. Jeho antibakteriálne vlastnosti môžu tiež chrániť pokožku pred infekciou. Pre tieto podmienky je to najlepšie vo svojej čistej forme. Použitie typického produktu v obchode, ktorý ho obsahuje ako jednu z mnohých zložiek, nebude mať rovnaký účinok. Nepoužívajte ho na nakazenú alebo plačúcu pokožku.

Jedlo

Aj keď je rastlinný glycerín uhľohydrát, nemá výrazný vplyv na hladinu cukru v krvi a môže byť bezpečne používaný ľuďmi, ktorí používajú inzulín. Vďaka svojim sladiacim a zvlhčujúcim vlastnostiam je užitočnou zložkou mnohých druhov potravín. Rastlinný glycerín je tiež prírodný konzervačný prostriedok.

Bylinné prípravky

Táto látka je silným rozpúšťadlom a je užitočná pri príprave bylinných liekov. Môže sa použiť namiesto alkoholu pri extrakcii zlúčenín z rastlín. Vďaka svojej sladkej chuti môžu byť rastlinné prípravky s nepríjemnými chuťovými bylinkami chutnejšie.

Starostlivosť o vlasy

Zvlhčujúce vlastnosti rastlinného glycerínu sú prospešné pre vlasy aj pokožku. Suché, krehké vlasy budú mať úžitok z používania výrobkov na starostlivosť o vlasy, ktoré sú s ňou vyrobené. Priama aplikácia oleja môže byť mimoriadne výkonná. Ak niekto trpí suchou, šupinatou pokožkou hlavy, môže trenie rastlinného glycerínu zmierniť toto podráždenie. To môže byť zvlášť prospešné pre afroamerické ženy, ktoré majú tendenciu mať tieto typy vlasov. Okrem hydratačných vlastností tiež posilňuje vlasy a znižuje pravdepodobnosť ich zlomenia a rozštiepenia.